Thursday, November 22, 2012

pak supir ~ bawaku ke bandung

Assalamualaikum w.b.t
dah lama tak update blog. erm..nak sambung citer Dhia mood asyik terkacau je. la ni nak sambung citer jalan-jalan luar negara lagi..yang ni baru betul2 luar negara..naik kapal tobang tu..(hek eleh..orang lain naik tak heran pun..hello..ni first time tau i naik kapal tobang..kau ado??) haha..jangan sentap k..meh nak citer..jeng jeng jeng..amacam? ada rasa teruja?

1st time terbang di atas awan
jeng jeng jeng..harap jangan confius.. umi tak dak skandal dengan superman.. mahu pun ultraman okey.. nih nak citer betapa jakunnya orang kampung macam cheq ni nak naik kapal terobang. tapi kena la belakon sikit..kang malu pulak dengan anak buah yang dh berkali2 terobang. sebelum pi umi google kt tenet.. cari pengalaman orang naik kapal terobang..yelah..cheq ni orang kampung..tersangat la jakun tengok burung besau tu..i reti malu oke..jadi nak elak memalukan diri sendiri umi cari dulu apa2 yang patut.. jadi bila dh baca perihal jakun orang lain..xdak la nak kisah sgt kalau tertonjol jgk kejakunan umi..kih kih kih.. baguskan

Holiday kali ni dapat tajaan sepenuhnya dari my lovely sis..tinggal nak shopping sajork sendirian berhad..kalau itu pun ditaja..huishhh bahagia dunia..nanti umi upload gambo dia erk..kang enterframe lebey plk. seperti dijanjikan 9hb umi pun terpacak la kt rumah kakak. enche asben tolong antar. kami punya flight patutnya pukul 8.45 malam 9 nov ritu. memula delay kul 10.45.. sudahnya 12 lebih baru la dapat merasa terobang..tapi tak rasa apa pun..pasainya dh tengah malam sangat kan.. mengantuk yang lebihnya.. (akak bagitau kalau air asia memang slalunya delay). masa check in tu akak heran apsal umi dapat hot seat..he he he.. umi x tau pa pun.. 1st time kan.. mana nak pi tau beza seat tu hot ke tak.. jadi.. umi masuk dulu..tempat duduk 1C.. depan skali tu..bleh tengok apa yang pramugari/a buat kt depan. yang  tak best pasai tak leh duk tepi tingkap.. teringin nak tgk luar.. tapi tak ralat mana pasai malam..apo yo yg nampak..

oke..abih citer naik kapal terobang..xdak pa pun..tp masa balik baru betul-betul enjoy flying. alhamdulillah.. kami selamat sampai ke SOEKARNO-HATTA INTERNATIONAL AIRPORT, JAKARTA dalam pukul 2.30pg ( kat sana dalam pukul 1.30 pg.. lambat sejam dari waktu malaysia). kat airport dah memang ada pak supir yang menantikan kami.. kesian dia.. tunggu kami dari petang sebab menjangkakan flight kami tak delay. jadi perancangan awal kami turun flight terus tuju ke bandung.. ingatkan sekejap rupanya 3 JAM SETENGAH perjalanan dari jakarta ke bandung.. fuh..memang seat kereta tu jadi tilam lah untuk kami..dah la seat x bleh nak baring pasai penuh dgn beg.huh..mencabar betul.. sampai kt bandung dalam pukul 6pagi (umi citer jam malaysia lah yer..kang pening pulak) tapi 6 pagi tu dh cerah macam pukul 8..apa yg kami buat..dengan muka tak mandi..terpisat-pisat..kut ada ayaq liuq basi pun dah tak kisah..memang rasa selemoih abih..MONEY CHANGER FIRST. kebanyakan money changer kt sana 24 jam..tukar duit.. RM 300 = 890,000rp++.. banyak gila.. masa dapat duit tu..jadi blur kejap.. mati nak kira berapa kali ganda ni??pas tukar duit tu terus ke hotel. stay kat progo hotel, betul2 tengah bandung. ramai jugak orang malaysia stay kt situ. umi tutup dulu citer ni..pasai hari tu saja kami abihkan masa dalam bilik.. cover tidoq.. ngantuk gila.. malam baru kami kluar pusing.
nti umi sambung lg k..
sebelum tu jamu mata wokeh.. ni lah kakak kiter..kui3



1 comment:

  1. FYI NEED SUPIR IN BANDUNG?

    RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
    1 CAR FOR 6-7 PEOPLE

    PAKET MURAH A DALAM KOTA : RP 450.000 / 136 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH B LEMBANG AREA : RP 500.000 / 167 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH C CIWIDEY : RP 600.000 / 182 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH D GARUT : RP 700.000 / 213 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH E JAKARTA - BANDUNG : RP 800.000 / 243 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT / 273 RM
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY

    CALL OT TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    cp : aulia

    ReplyDelete

ouR TruLY loVE

Daisypath Anniversary tickers

our marriage

Daisypath Anniversary tickers

yang sudi menjengah